Benefitt L-aszkorbinsav, 250g
1690 Ft 1521 Ft
Benefitt L-aszkorbinsav – sütéshez, főzéshez, lekvárok, savanyúságok készítéséhez
Elfogyott
A C–vitaminként is ismert aszkorbinsav jótékony hatása közismert. Erősíti az immunrendszert, részt vesz többek között a sejtek oxigénfelvételében és a kollagénképződésben, ami a csontok és a porcok kötőszövetének felépítéséhez szükséges.
Ajánlott lekvárok, befőttek, gyümölcsök és gyümölcskrémek oxidációs barnulásának megakadályozására, savtartalmának beállítására, kenyérfélék, és sütemények frissességének megőrzésére.
Befőttek, savanyúságok, lekvárok készítésénél 5 kg hőkezelt késztermékhez adjon 1 evőkanál (5 g) aszkorbinsavat
Vitaminpótlásra fogyasszon naponta 1 lapos teáskanálnyit (1g) egy pohár gyümölcslében vagy teában, lehetőleg étkezés után.